Don't kill, just chill!

Heej!


Danes bi se rada posvetila težki in meni zelo pomembni temi. Živalim. Opažam, da je veliko ljudi še vedno tako ignorantskih, da pač stvari, ki jih nimajo pred nosom, ignorirajo in se delajo kot da jih ni. Čeprav so. Ena takih tem je seveda izdelava krzna in testiranje na živalih. 




Vsakdo, ki kupi neko stvar (npr. makeup ali drag kos krzna) običajno reče, ah saj ni tako hudo ali pa da to če on kupi to reč ali ne, ne bo spremenil ničesar. Ampak, ker tako misli vse preveč ljudi, stvari tudi so takšne kot so. Ker vsi mislijo da en sam človek ne more spremeniti zadev. Pa jih LAHKO!!!! Še kako. Z enim samim človekom se začnejo spremembe. Zakaj bi živali, ta ljubka krhka bitja trpela v strašnih mukah zaradi nas ljudi? Najbolj gnusne ignorantske vrste živih bitij na svetu, ki gledajo samo na svojo rit?!?! Tukaj ni nobenega odnosa, spoštovanja narave. Zakaj bi se to moralo dogajati? Vsa bitja na svetu, razen nas izgledajo kot izgledajo, jih sploh ne skrbi videz itd. Vse kar delajo je, da se umijejo in je to to. In še vedno obstajajo. Kaj pa človek? Zaradi svojega egoizma spreminja svet in zaradi nas izginja živalski in rastlinski svet. Vrsta za vrsto. Moderni svet je tako pokvarjen in kapitalističen, da bi še sami sebe prodali in uničili, če bi imeli od tega korist. 



Verjamem, da vam je ta fotografija moreča. Sigurno poznate organizacijo PETA, ki je proti vsem tem rečem, in je ena najbolj znanih organizacij za zaščito živali. Njeni člani velikokrat pokličejo kakšnega zvezdnika, da pozira gol (to je bila kampanja "Fur? I'd rather go naked"), kot da nosi krzno. Ena takšnih je bila Khloe Kardashian. Tem zvezdnikom pokažejo svoje posnetke, ki prikazujejo kako prideš do krzna, kako se živali testirajo za F*ing makeup in ostale kozmetične izdelke. Vsi so zmeraj zgroženi in še bolj odločeni, da to storijo. 

Khloe Kardashian: Fur? I'd rather go naked

Ena takšnih je bila tudi Eva Mendes

Je pa dejstvo, da ljudje še zmeraj vse preveč posegamo po izdelkih, testiranih na živalih. Krzno naj rečem, vsaj mi navadni ljudje ne tako, ker je predrago. Verjamem pa, da če bi bilo cenejše, bi ljudje pograbili tudi po njem. Več slik o testiranju nočem dodajati. Preveč so mi krute. Ob pogledu nanje imam takšen občutek, da bi najraje zakričala ljudem, naj prenehajo s temi bedarijami in naj pustijo uboge živali na miru. Potem se zavem, da to ne bo pomagalom. Raje kupujem stvari, ki niso testirane (Ličila.si) in podpisujem peticije proti testiranju in ubijanju živali za krzno.

Zato pozivam tudi VAS!, da podpišete spletno peticijo proti testiranju živali. Vse kar morate narediti je, da kliknete na spletno stran tukaj, kliknete na "sign online, izberete državo, v kateri ste, nato pa izpolnite podatke --> napisati morate tudi številko osebnega dokumenta, kar pa je 100% varno. Lahko preverite! Zbranih mora biti 1.000.000 podpisov. Zaenkrat jih je 857.999, za zbran milijon pa imajo še 18 dni. Zato pohitite in delite spletno stran, da skupaj naredimo spremembo. Ker JE MOGOČE!!!!

Zakaj ubiti tako lepo žival zaradi krzna, ko pa lahko z njo uživamo in crkljamo? :) 

Lepo se imejte, zavedajte se svojega obstoja in delajte dobro tudi drugim in ne mislite le nase!! 

Love ya, Marcela

Komentarji

Objavite komentar